CORRECT DANIŞMANLIK

KALİTE EĞİTİMLERİ


KALİTE EĞİTİMLERİ

Kalite Yönetim Sistemi sektör fark etmeksizin herkesin katılabileceği bir eğitimdir. Bu standart diğer tüm standartların temelini oluşturmaktadır. Dünyaca kabul görmüş bu sistem hakkında detaylı bilgi edinmek ve hatta süreç içinde meslek haline getirmenin başlangıcı olarak kabul edebiliriz.

Çevre Yönetim Sistem Eğitimi; kaynakların verimli kullanılması, uygunsuz atık yönetimi, iklim değişikliği ve ekosistemin değişmesi gibi konuları içeren bir sistemdir. ISO 14001:2015 eğitimleri ile de amaçlanan bu sorunlara karşı bilinçli çözüm önerileri sunabilecek bireyler yetiştirmektir.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; temelinde tarladan çatala sorunsuz üretim mantığı ile hareket etmeye çalışan bir sistemdir. ISO 22000 eğitimleri sistem ve süreçler hakkında detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı programlardır.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi; son zamanlarda ülkemizde ciddi manada adımların atıldığı bir alan haline gelmiştir. Ve yeni revize olan bir sistemdir. ISO 45001 eğitimleri ile bu sistemin getirmiş olduğu yeni düzen hakkında ilk bilgilere sahip olunacak bir eğitim programıdır.

ISO Eğitimleri genel anlamda iki şekilde sınıflandırılmaktadır.

  1. ISO Temel Eğitimleri
  2. Baş Denetçilik Eğitimleri

ISO Eğitimleri

Bu eğitimler genel anlamda standartların tanımlanması ve standartların maddelerinin içeriğine göre incelenmesini içerir. Başta üniversite öğrenciler olmak üzere kuruluşlarında kalite yönetim sistemi kurmaya başlayacak, kurma aşamasında olan, kalite sektörü ile ilgilenen ve kalite yönetim sistemini geliştirmek isteyen öğrenci, yönetici ve çalışanlar.

Bu eğitimler kendi içerisinde 3 başlık altında sınıflandırılır.

TEMEL EĞİTİM

Bu eğitimde amaç katılımcılara standartlardaki maddelerin tanımı, hangi maddede neler olduğu ve kalite yönetim sisteminin kurulması ve bu sistemin tam anlamıyla yürüyebilmesi için sürekli iyileştirmelerin nasıl yapılacağı konusunda genel bir çerçeve oluşturulması hedeflenmiştir


İÇ TETKİK EĞİTİMİ

Başta üniversite öğrencileri olmak üzere kuruluşlarında yönetim sistemi kurmaya başlayacak, kurma aşamasında olan, tedarik denetimi geçiren, yönetim sistemleri ile ilgilenen ve yönetim sistemini geliştirmek isteyen öğrenci, yönetici ve çalışanlar.

DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ

Katılımcıların yönetim sistemleri standartları için dokümantasyon hazırlama, muhafaza etme, arşivleme, imha etmenin nasıl olması gerektiği konusunda bilgilendirmesi yapılarak  yönetim sistemi dokümantasyonu için yapılacak çalışmalarda yöntem belirleyebilmeleri amaçlanmaktadır.Firmamızın isteğine bağlı olarak yerinde yada uzaktan eğitim planlanarak süreç tamamlanabilir.Bunun planını firma kendi işleyişini aksatmadan yapabilmekte ve bizlerde uyum sağlamaktayız.



ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kuruluşların beşeri gücü ve maddi kaynaklarını kullanarak amaçlarını etkili ve verimli şekilde gerçekleştirmesini yönlendiren ve kontrol eden bir sistemdir. ISO 9001, kuruluşların kendi koşullarına uygun bir kalite güvence sistemi geliştirmelerinde esas teşkil eder. Bu da ulusal ve uluslararası pazarda kabul edilmiş olan bir modele sahip olmak demektir. Model uygulandığında, kurumsal işleyişin kalite tabanlı örgütlenmesi için gerekli unsurlar öncelikle tanımlanmakta ve tanımlanan unsurlar doğrultusunda işleyiş yürütülüp denetlenebilmektedir.

 Tam da bu noktada kuruluşlar Kalite Yönetim Sisteminin uygulanabilirliğini sağlayacak bilgili personele ihtiyaç duymaktadır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi temel eğitimi ile katılımcılar standartlara ait temel kavram ve yaklaşımları, ISO 9001 standardının şartlarını ve işletilmesi için gerekli olan esasları öğreneceklerdir. 

Ayrıca ISO 9001 temel eğitimi daha ileri eğitimlere başlangıç hazırlamak için gereklidir. Kariyerlerinin başlangıcında olan öğrenciler için ise ISO 9001 temel eğitimleri iş hayatına atılmaktaki en önemli adımlardan birisi olacaktır. Günümüzde kurumsallık önem arz etmekte ve kuruluşlar faaliyetlerini çoklu yönetim sistemi uygulamaları ile taçlandırmaktadırlar. Bu nedenle iş tanımı ne olursa olsun her seviyede çalışanın bu uygulamalara etkin katılımını gerektirmektedir. ISO 9001 temel eğitimi ilk iş mülakatınızda farkınızı hissettireceğiniz bir eğitimdir.

ISO Başdenetçilik Eğitimi

Baş denetçi nedir?

ISO 9001 Baş Denetçi eğitimi, yaygın olarak kabul gören denetim ilkelerini, prosedürlerini ve tekniklerini uygulayarak bir Kalite Yönetim Sistemi (KYS) denetimi gerçekleştirmek için gerekli uzmanlığı geliştirmenizi sağlar.

ISO BAŞ DENETÇİ EĞİTİMLERİ

 yönetim sistemlerinin standart maddelerine göre denetim yapılmasının öğretilmesi ve bu becerilerin kazanılması için yapılan bir eğitimdir.

Katılımcılar 5 gün/40 saat eğitim aldıktan sonra bir sınava tabi tutulurlar ve sınavı geçtikten sonra önce 15 adam/gün denetim ile denetçi, sonrasında 10 adam/gün daha denetim yaptıktan sonra Baş denetçilik ünvanı Unvanını alarak belgelendirme kuruluşları ile çalışabilirler.

Dökümantasyon Eğitimi

Eğitim ve belge sayesinde, hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet şansınız artarak rakiplerinize göre daha avantajlı duruma gelirsiniz.

ISO eğitimlerine kalite sorumlusu, yönetim sistemi sorumlusu, kurumlarda kurum içi denetçisi, iş güvenliği personeli ve risk değerlendirmesi yapmak isteyen kişiler veya görev almak isteyen kişiler başvuru yapabilmektedir.

ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİMİ SİSTEMİ EĞİTİMİ

Bu eğitim, her türlü üretim sektöründe, ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan ve sistematik bir yaklaşıma sahip olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi uluslararası standardını kapsamaktadır.

KATILIMCILARA NE SAĞLAR?
Bu eğitim tüm işletmelere yöneliktir. Dolayısıyla bu eğitim, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi konusunda uzmanlaşmanıza imkan verir.

POTANSİYEL İŞ POZİSYONLARI

İş pozisyonları eğitim seviyenize ve öğrenim derecenize göre değişkenlik gösterebilir. Potansiyel İş Pozisyonları; ISO 14001 Uzmanı

KİMLER KATILABİLİR?

Herhangi bir mezuniyet şartı ve ön koşul aranmayıp, Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes bu eğitime katılabilir. Ayrıca yurt dışında yaşayanlar ve yabancı uyruklu vatandaşlar da başvurabilir.


45001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

ISO 45001, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının sağlanması için tasarlanmıştır. Uluslararası faaliyet gösteren veya ticaret yapan kuruluşlar için, coğrafi, politik, ekonomik, ticari ve sosyal sınırları aşan tek bir uluslararası standartla çalışmak işinizi kolaylaştırabilir. İster üretim ister hizmet sektöründe olun iş ortamınızı çalışanlar için sağlıklı ve güvenli hale getirmeniz mevzuatca zorunlu olmakla birlikte, aynı zamanda insani bir yaklaşımdır. ISO 45001, bu zorunluluğu yerine getirmenize yardımcı olacak uluslararası kabul edilmiş bir standarttır.

45001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

ISO 45001 Sistemi, firma içerisinde çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlığının korunmasını amaçlar. ISO 45001 eğitimi boyutuna, türüne ve etkinliklerine bakılmaksızın herhangi bir kuruluşa uygulanabilir. Organizasyonun faaliyet gösterdiği bağlam ve çalışanlarının ve diğer ilgili tarafların ihtiyaçları ve beklentileri gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, kurumun denetimi altındaki iş sağlığı ve güvenliği risklerine uygulanabilir. 

Bu eğitim iş sağlığı ve güvenliği performansı için belirli kriterleri belirtmemektedir, ayrıca bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin tasarımı hakkında da kuralcı değildir. Bu eğitim iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi aracılığıyla işçi sağlığı , refahı gibi sağlık ve güvenlik ile ilgili diğer unsurları entegre etmeyi amaçlayan bir organizasyona olanak sağlamaktadır. Eğitim, ürün güvenliği, mal hasarı veya çevresel etkiler gibi işçilerin ve ilgili diğer tarafların risklerinin ötesinde sorunları ele almamaktadır. Bu belge, iş sağlığı ve güvenliği yönetimini sistematik olarak geliştirmek için kısmen kullanılabilir.

Hijyen Eğitimi

Hijyen eğitimini Hangi Sektör Çalışanları Almak Zorundadır?

5 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği ne göre aşağıdaki sektör çalışanlarının tamamı hijyen eğitimi almak ve bunu sertifikalandırmak zorundadır.

a) Gıda üretim ve perakende iş yerleri.(Restoran, Cafe, Lokanta, Fırın,Market,Büfe, Bar vs)

b) İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.

c) Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.

ç) Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.

Hijyen Eğitimi Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hijyen sertifikası için kimliğiniz ile başvurmanız yeterlidir.

Detaylar için 0554 300 83 70 nolu WhatsApp hattına sorularınızı iletebilirsiniz.

Hijyen Eğitim Sertifikası e-devlet Sorgulamasında Görüntülenebiliyor mu?

Almış olduğunuz sertifikaların e devlet sorgulaması bulunmaktadır. Sertifika sürecinden sonra e-devletten sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

Hijyen Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne kadardır?

Sertifikalar ömür boyu geçerliliğe sahiptir