CORRECT DANIŞMANLIK

E FATURA,E İMZA ,E ARŞİV VE YAZILIM DESTEĞİ


E-Fatura

e-Fatura ile şirketinizi geleceğe taşıyın

e-Fatura ile faturalarınızı dijital ortama taşıyarak iş süreçlerinizi ve ticaretinizi hızlandırarak şirketinizin verimliliği artırın. Böylece kaynaklarınızı şirketinize rekabet gücü kazandıracak alanlara yönlendirin!

e-Fatura hakkında bilmek istediğiniz her şey!

Tüm ERP ve yazılımlarla entegre olabilen Varsay e-Fatura uygulaması ile faturalarınızı dijital ortamda oluşturabilir, saklayabilir ve dilediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz.

Düşük Maliyet

e-Fatura ile kağıt, baskı, arşivleme, iş gücü ve dağıtım maliyetlerinde tasarruf sağlayın.

Kolay Entegrasyon

e-Faturayı iş süreçlerinize ve mevcut yazılımlara kolayca entegre edin.

Hızlı ve Verimli

e-Fatura ile faturalama ve muhasebe süreçlerinizi hızlandırarak zaman kazanın

Güvenli

Elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanan faturalarınıza gerektiğinde hızla ulaşın.

Çevre Dostu

e-Fatura sistemi ile kâğıt kullanımını azaltın her yıl yüzbinlerce ağacı kurtarın.

Sınırsız Yetkilendirme

e-Fatura sisteminin sınırsız sayıda kullanıcının yetkilendirilmesine izin veren yapısı sayesinde kullanıcı yönetimini kolaylıkla yapın.


e-Fatura için yasal zorunluluklar

Brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan mükellefler

6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı ÖTV Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) lisans alan mükellefler.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal edenler.

İnternet Aracılığı ile satış kiralama işlerine internet siteleri aracılığıyla aracılık edenler ve internet reklamları yayınlayan internet reklam hizmet aracıları.

Komisyoncu veya tüccar olarak sebze , meyve ticareti yapanlar.

Bavul ticareti yapan firmalar.

Daha fazla bilgi için bizi arayın.

İhracat ve e-Fatura

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu nun 11.inci maddesi kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, söz konusu faturalarını da 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenlemektedir.

e-Fatura nasıl kullanılır?

e-Fatura göndermek ve almak isteyen mükellefler; e-Fatura uygulaması üzerinde, kendilerine ait bir kullanıcı hesabı oluşturmalıdır. Başvuru hakkında daha detaylı bilgi için lütfen arayınız.

e-Faturayı kimler kullanabilir?

Ticari firma olarak sadece Anonim, Limited, Gerçek ve Şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-Fatura uygulamasından yararlanabilmektedir.

Uygun Fiyat

Maliyetlerinizi azaltacak e-fatura uygulamasına uygun fiyatlarla adım atın, her bir e-Fatura için saklama hizmeti de dahil sadece 1 kontör harcayın.

Kusursuz Destek

CORRECT ile, mevcut yazılımınız ne olursa olsun e-Fatura uygulamasını hızla ve güvenle kullanın.

e-Fatura çözümünü kullanmaya başlar başlamaz tüm sorularınızda ya da problem yaşadığınız konularda teknik desteğe ve çözüme anında ulaşın.


e-Fatura Nedir

e-Fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere ve bilgilere sahip elektronik belge biçiminde oluşturulmuş faturadır. e-Faturanın teknik standartları Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenmiştir. e  Fatura, Başkanlığın belirlediği şekil şartlarına uygun olarak mükellefçe elektronik ortamda oluşturulur ve imzalanır. Daha sonra Başkanlığın merkez denetiminden geçerek alıcıya ulaştırılır ve yine elektronik ortamda saklanır.

Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerindeki tüm işletmeler e Fatura kullanmaya zorunludur. Ayrıca e Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmeler de gönüllü olarak bu uygulamaya geçiş yapabilirler. Gönüllü olarak katılan firmalar, diledikleri zaman sistemden ayrılabilirler.

E-faturanın özellikleri nelerdir?

e-Faturanın Avantajları Nelerdir?

E fatura için ne gerekli?

e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.

E-fatura ile e Arşiv fatura arasındaki fark nedir?

e Fatura da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.

Kimler e fatura Kimler e Arşiv?

e Arşiv fatura kesmesi zorunlu olankişiler firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2021 yılı içerisinde yıllık cirosu 4 milyon TL yi aşanlar, öncelikel e faturaya geçmelidir. Temmuz 2022 itibariyle eArşiv ve efatura sistemine geçen ve edefter uygulaması kullanan firmalar eArşiv fatura kesmelidir.

2022 de e faturaya kimler geçecek

Tebliğ ile 2018, 2019 ya da 2020 hesap dönemleri için 5 Milyon TL, 2021 hesap dönemi için 4 Milyon TL, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri brüt satış geliri olan mükellefler, eFatura uygulamasına geçiş zorunluluğu kapsamına alındı.

E faturanın amacı nedir?

E fatura yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen efatura uygulamasında amaç tek format ve standarda göre satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır.

E fatura 7 günlük süre nasıl hesaplanır 

Sürelerin hesaplanması Vergi Usul Kanununun 18. Maddesinde açıklanmıştır. Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini  veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.

E-fatura en az kaç olmalı?

Bu sınır her yıl güncellenmekle birlikte, 2022 yılı için 2000 TL dir. Özetle, 3. sorunun cevabında da belirttiğimiz gibi, herhangi bir firmaya 1 gün içerisinde KDV dahil 2000 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine 1 gün içerisinde KDV dahil 5000 TL ve üzeri fatura kesecekseniz e-arşiv fatura kesmeniz gerekir.

e-Dönüşüm

E FATURA

EİRSALİYE

E DEFTER

E ARŞİV

E SERBEST MESLEK MAKBUZU

GİB E ARŞİV FATURA

E İMZA

KEP ADRESİ


E-İmza Nedir?

E- imza elektronik ortamda oluşturulan dokümanların imzalanmasında kullanılan ve elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini garantileyen sayısal verilerdir.


5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu na göre E-İmza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi ifade eder.


Resmi Gazeteyi görüntüle


e-Arşiv Nedir?

e-Arşiv fatura, elektronik fatura uygulaması kapsamı dışında kalan kurum-kişi arasındaki kağıt fatura işlemleri ve saklanmasının elektronik ortama taşındığı fatura türüdür. e-Arşiv faturanın teknik standartları Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenmiştir. Elektronik Arşiv uygulaması, kağıt ortamında düzenlenme, muhafaza ve ibraz edilme zorunluluğu bulunan faturanın, elektronik ortamda oluşturulması, e-Posta ile iletimi, elektronik ortamda muhafazası, elektronik ortamda ibrazı ve elektronik ortamda Gelir İdaresi Başkanlığı na raporlanmasını kapsayan uygulamadır.

433 numaralı Vergi Usul Kanunu gereğince internet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan e-Ticaret firmaları, e-Arşiv uygulamasına geçmek zorundadır.
Zorunluluğu olan firmalar dışında, sisteme girmek isteyen mükellefler de e-Arşiv uygulamasına geçiş yapabilmektedir.

Mükellefler e-Arşiv Uygulamasını, kendi bilgi işlem sistemi veya Başkanlıktan izin almış özel entegratör bilgi işlem sistemi üzerinden olmak üzere iki yöntemle kullanabilirler.


e-Defter Nedir?

e-Defter Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan kayıtların elektronik dosya biçiminde oluşturulmuş halidir. Mükellefler e-Defter sistemine geçebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığından uyumluluk onayı almış bir e-Defter Uygulamasını kullanılmak zorundadır.

454 Sayılı Vergi Usul Kanunu ile mevcut mükelleflere ilave olarak;

01.01.2016 tarihine kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamasına geçme zorunluluğu getirilmiştir. Takip eden yıllarda cirosu 10 Milyon üzerine çıkan mükellefler sisteme dahil olmaya devam etmektedir.

Zorunluluğu olan firmalar dışında, yevmiye ve büyük defter (defteri-i kebir) tutan mükellefler de talep etmeleri halinde e-Defter uygulamasına geçebilmektedirler.

e-Defter sistemini kullanabilmek için mükellefler, elektronik defter tutulması, kaydedilmesi, onaylanması, saklanması ve ibrazında kullanılacak uyumluluk onayı almış bir yazılım seçmek zorundadır


Detaylı bilgi için lütfen arayın .05306506624