CORRECT DANIŞMANLIK

KALİTE DANIŞMANLIĞI


Danışmanlık Nedir?

Danışmanlığın tanımının en sade şekli bir alanda uzmanlaşmış kişilerin veya kurumların sahip olduğu bilgilerin ve becerilerin belirli bir zaman çerçevesi içerisinde hizmet verdiği kuruluşa aktarması olarak yapılabilir. Buradaki en kritik noktalardan bir tanesi, danışman olarak adlandırılan kişinin ilgili alanda tecrübeli ve uzman kişi olmasıdır.Bizim prensibimize göre bir danışman danışanın o konudaki tüm sorularını ve sorunlarını çözebilecek yetkinlikte olmalıdır. Danışmanın sahip olduğu bilgi ve tecrübenin hizmet verilen firmanın sahip olduğundan daha yenilikçi ve farklı olması ve firmaya yeni bir şeyler katacak nitelikte olması danışmanlık sektörünün olmazsa olmazıdır.
Bununla birlikte bir danışman tarafsızlık ilkesine bağlı olmalı ve hizmet sağladığı kuruluşun çıkarlarını gözetmelidir.
Danışman Ne İş Yapar?

Özel ve Kamu kuruluşlarında danışman pozisyonundaki kişilere sıkça rastlanabilmektedir. Danışman kişilerin görevleri uzman oldukları alana göre farklılık gösterse de danışman kişinin çeşitli sorumluluk alanları bulunmaktadır. Danışman kişinin sorumluluk alanları başka bir deyişle danışman kişiler ne iş yapar aşağıdaki gibi açıklanabilir;

Danışmanların bu sorumlulukları detaylı gözlem ve analiz gerektirmektedir. Bununla birlikte çalışmalarının ardından sundukları raporlar ve dokümanlar da şirketlerin gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

Kalite Danışmanlığı

Danışmanlık Şirketi Nedir?

Danışmanlık şirketleri, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda bilgi birikimlerini kullanarak hizmet verdikleri şirketlere fayda sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda danışmanlık şirketlerinin verdiği hizmetler firmaların ihtiyaçlarına göre kurgulanmaktadır ve alanında uzman kişilerle çeşitli alanlarda hizmetler sunulmaktadır.

Ürün ve Hizmet kalitesi ile başlayan, Proseslerin Yönetimi ve Optimizasyonu ile devam eden ve en fazla bilinen ,tanınan şekliyle de Yön KaliteYönetim Sistem Standartları çerçevesinde belirginleşen Kalite anlayışında, kurumsal dokuya hizmet edecek Kalitenin Projelendirilmesini sağlamaktayız.
İhtiyaçlar ve kurumsal beklentiler en önemli gösterge olmakla birlikte, iki ana başlıkta Kalite Projeleri üretilmektedir.

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİNİN KURULMASI

Ülkemizde de ağırlıklı olarak 1990lı yılların başından itibaren başlayan Kalite Yönetim sistemlerinin kurulması ve belgelendirilmesi, üzerinden geçen 20 yıldan fazla sürede başlangıç zamanlarına göre oldukça farklı konumlara gelmiştir. Öylesine ki, Kalite yönetim Sistemlerinin kurulması, ve Belgelendirilmesine sahip olunmazsa bu bir eksiklik olmakla birlikte, bu belgeye sahip olmak ise ciddi bir artı değildir. Yani bulunduğunuz sektörde Olmazsa Olmaz bir standardın uygulanması bir anlamda zorunluluk haline gelmiştir.
CORRECT  olarak, kurumların Kalite Yönetim sistemleri kurulmasında, tüm çalışanların Operasyonel ve Organizasyonel anlamda algılayabildiği, uygulamasının kendisine katma değer üreteceği bir Kalite anlayışını sağlamaktayız.
Proje desteği verdiğimiz Kalite Yönetim Standartları;

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi,


ISO 22.000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi


ISO 28.000 Tedarik Zinciri Yönetim Sistemi
ISO 14.001 Çevre Yönetim Sistemi
ISO 27.001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
ISO 31.000 Kurumsal Risk Yönetimi
ISO 10.002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi
ISO 45001İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi  VB. daha birçok  standart da



Kalite Danışmanlığı Nedir? Kalite Danışmanlık Firmaları Ne Yapar?

Kalite danışmanlığı, bir kalite yönetim sistemi tasarlamak ve uygulamak için bir kuruluşla birlikte ilerleyen hizmete verilen isimdir. Bu sistem sürekli iyileştirme sağlar ve işletmenin müşterilerini memnun etmesine olanak sağlar.

Kalite danışmanlığı müşterilere güvenilir ve tutarlı sonuçlar sunmaya olanak tanır. Kalite danışmanınız, işletme hedeflerinizi göz önünde bulundurarak, kuruluşunuza geliştirmesi gereken araçları sağlayan bir strateji formüle edebilecektir.

Bir kalite danışmanlığı, bir şirketin üretim ve kalite güvence operasyonlarını optimize etmek için stratejiler geliştirme ve tavsiye etme konusunda uzmanlaşmıştır. Sorumlulukları genellikle şirketin proje hedeflerini ve gereksinimlerini anlamak, kapsamlı araştırma ve analiz yapmak, ürün verilerini toplamak ve analiz etmek, mevcut kalite kontrol prosedürlerinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve müşterilerin geri bildirimlerini incelemek etrafında döner.

GENEL KALİTE FAALİYETLERİ,

İster herhangi bir Kalite Yönetim sistem belgesine sahip olsun, ister herhangi bir sistem belgesi kapsamında olmasın, Kurumların gerçek ihtiyaçları, Kaliteli çalışmanın ve Kalite anlayışının hayata geçirilmesi de önemli bir projemizdir.
DYM olarak, her seviyede çalışanın bilinçlendirilmesi, sorumlu, uzman ve yöneticilerin ihtiyaçları ve işleri oranında eğitilmesi ve genel anlamda Kurumsal kalitenin, organizasyon kültürünün ve İnsan kalitesinin yükselmesine destek olmak üzere projeler üretmekteyiz.
Bu kapsamda;

Kaliteli çalışma anlayışını oluşturmak için eğitim ve bilinçlendirme,
Süreçlerin Yönetimi ve Yeniden yapılanma proje desteği,
Problem çözme ekiplerinin kurulması,
Kalite Çemberlerinin kurulması,
Toplam Kalite Yönetim Sistemleri ve uygun alt yapının kurulması
Faaliyetlerinin kurulmasına, yönetilmesine ve geliştirilmesine destek olunmaktadır.

Danışmanlık Hizmetinin Faydaları Nelerdir?

Danışmanlık hizmetinin şirketlere çeşitli faydaları bulunmaktadır. Şirketlerin, danışmanlık hizmeti veren firmalar ile çalışmasının faydalarını şu şekilde açıklayabiliriz;

  1.  Bağımsız bir göz ile projeleri incelemesi ve tavsiyelerde bulunması,
  2. Danışman kişiler işin uzmanı olmasında dolayı sorunlara karşı hızlı bir çözüm üretmeleri,
  3.  Gerekli bilgi birikimine sahip olduklarından dolayı hızlıca bilgiye ulaşılabilmeleri,
  4.  Bir proje üzerinde çalışılması için esnek zaman dilimine sahip olmaları,
  5.  Bilgi birikiminden kaynaklı olarak yüksek düzeyde profesyonel bir hizmet alınması,
  6.  Hizmet verilen firmaların uygulamalı ve sürdürülebilir projeleri için başvuru süreçlerinin yönlendirmesi sağlanır. Böylelikle firma zamandan tasarruf eder.

Danışman Firma Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Danışmanlık hizmeti alacak işletmelerin, danışman seçerken aşağıdaki 5 kriteri göz önünde bulundurması gerekir:

1- Nitelikli Personel

Danışman kişi veya kuruluşta söz konusu görevi yerine getirecek uzman kadronun özgeçmişi mutlaka incelenmeli ve teklif aşamasında bu özgeçmişlerin de teklife eklenmesi talep edilmelidir.

2- Referans (İş bitirme)

Danışmanlık sektöründe en önemli kriterlerden biri, firmanın daha önce başka kuruluşlara benzer alanda hizmet verip vermediğidir. Bu konuda hizmet alınacak firmalardan kesinlikle referans listesi talep edilmelidir.

3- Organizasyon Yapısı

Danışmanlık hizmeti birkaç kişiden alınacaksa veya bir firmanın koordinasyonunda yürütülecekse mutlaka işi hangi organizasyon yapısı ile yapacakları sorulmalıdır.

4- Deneyim

Güvenilirlik ve yeterlilik açısından düşünüldüğünde, uzun yıllar çalışmış deneyimli firmaların öncelikli olarak tercih edilmesi hizmet alacak işletmenin yararına olacaktır.

5- Yeterli teknik donanım

Hizmet alınacak alanda teknik donanıma ihtiyaç varsa danışmanlık şirketine hangi ekipmanlarla sorulmalıdır. Özellikle mühendislik ve AR-GE çalışmalarında danışmanlık şirketinin sağlayacağı laboratuvar ekipmanları ve test süreçleri hizmetin tamamlayıcısı olabilir.